Mit szóltok egy újabb kreatív édességhez a Mikulás jöttére készülődvén? Mi eléggé szeretjük az ilyen ötletes recepteket, pláne, hogy kezd olyan hideg lenni, hogy egyre szívesebben kuckózunk be a konyhába.
Íme a Mikulás-csizma süti receptje
Hozzávalók
A tésztához:
-
350 g finomliszt
-
150 g porcukor
-
2 tk szódabikarbóna
-
1 tk fahéj
-
1 tk szegfűszeg
-
30 g vaj
-
2 db tojás
-
2 ek akácméz
A töltelékhez:
-
240 g meggylekvár (1 üveg)
A mázhoz:
-
300 g étcsokoládé
-
200 g fehér csokoládé
-
80 g kókuszreszelék
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához:
- Egy tálban elkeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzákeverjük a puha vajat a tojásokat és a mézet. Tésztát gyúrunk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk.
- A csizma alakú kiszúróformával kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- Minden második csizmát megkenünk a lekvárral, majd egymásra igazgatjuk őket.
- Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokit, 1-2 ek étolajjal simára keverjük, majd leöntjük vele a csizmákat, és hűtőbe tesszük.
- Közben az étcsokihoz hasonlóan felolvasztjuk a fehér csokit is, kevés olajjal elkeverjük, majd a megdermedt csokis csizmákat félig belemártjuk, és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc(nosalty.hu)