Boszorkány ujjacskák
Hozzávalók
-
25 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
20 dkg dió
-
10 dkg cukor
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája (a kenéshez)
-
10 dkg mandula
-
4 csepp ételfesték (piros vagy zöld, vagy olvasztott csoki)
Elkészítés
- A hideg vajat a liszttel, a cukorral összedarált dióval, és a tojással gyorsan eldolgozzuk, rövid időre hűtőbe rakjuk.
- Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ujjformára hengergetjük, majd kb. 8-10 centisre vágjuk. Formázgassuk meg, „díszítsük” egy-két bevágással, göcsört kialakításával!:-)
- A mandulabelet dobjuk forró vízbe (amit már lehúztunk a tűzhelyről) és hagyjuk benne 5 pecig. Húzzuk le a barna héjat, majd áztassuk 3-4 percig az ételfestékben.
- Az „ujjacskákat” kenjük át tojássárgával, nyomjuk bele a megfestett mandulákat „körmöknek”. Ha nem használunk ételfestéket, akkor olvasztott csokival is „kifesthetjük” a körmöket!:)
- Világosra sütjük 200 fokon (előmelegítve)Sok sikert!