Még el sem indult az oldal, de máris kaptunk egy levelet.
Volt pestszentlőrinci lakosok, akik már ugyan Amerikában élnek, de mindig szívesen gondolnak Magyarországra, és a 18. kerületre.
Íme a Makadám tallér
12,5 dkg makadám dió
10 dkg étbevonó
1 tojás
1 csipet só
17,5 dkg liszt
1 tk sütőpor
7,5 dkg cukor
1 cs vanília aroma
12,5 dkg Rama margarin
1. Daraboljuk fel a diót és a csokit. Válasszuk szét a tojást, verjük
fel a fehérjét egy csipet sóval keményre.
2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a cukorral és a vanília
aromával. Adjuk hozzá a margarint, a tojás sárgáját, a csokoládét és a
diót. Gyúrjuk össze. Forgassuk hozzá a felvert
fehérjét.
3. Formázzunk a tésztából vizes kézzel 2 cm-es golyókat. Rakjuk
sütőpapírral bélelt tepsire és süssük ki.
Sütési hő (előmelegített): elektromos sütő: 180 fok, hőlegkeverés: 155
fok, gázhofok: 2-3.
Sütési idő: 18 perc
Tegyünk a tetejére felezett makadám diót.
Egyszerű es gyorsan elkészül. Minden Karacsonykor, Újévkor elkészítem.
Nagyon finom.
Maria K.
mizu18.hu
Oszd meg a barátaiddal is!