23.7 C
Budapest
kedd, április 30, 2024
HomeKatasztrófa 18Hallasd a hangod! Bárki véleményezheti a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát (BAVS)

Hallasd a hangod! Bárki véleményezheti a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát (BAVS)

A stratégia célja, hogy 2040-ig 80%-kal növelje az elővárosi vasútvonalakon utazók számát, és ezzel csökkentse a budapesti autóforgalom környezeti, egészségügyi és gazdasági terheit.

A MÁV elővárosi vasútvonalainak, illetve a HÉV-vonalaknak a fejlesztéséről szóló dokumentum új alapokra helyezi a vasút és a HÉV-ek szerepét Budapesten és térségében.

A stratégia részletes intézkedési tervet, vonalankénti fejlesztési terveket tartalmaz. A fejlesztés részletei megismerhetők a www.budapestvasut2040.hu oldalon.  A dokumentum elfogadása előtt a beérkező vélemények beépítésére még van lehetőség, a stratégia szövegéhez tett észrevételeket és javaslatokat a [email protected] e-mail címre várja a Budapest Fejlesztési Központ 2021. március 6-ig.

Az oldalon nemcsak a stratégia véleményezésére nyílik lehetőség, hanem a most induló, tervezett fejlesztésekhez is lehet javaslatokat fűzni egy részletes kérdőív segítségével. Az itt megadott javaslatokat az egyes állomások és vasútvonalak tervezése során veszi figyelembe majd a BFK. A kérdőív a https://budapestvasut2040.hu/kozos-tervezes/ oldalról érhető el.

(bp18.hu)

Népszerű