Nyár van – elő a grillsütőt, a nyársot, és a bambikat! 🙂
SAJTOS ZÖLDSÉGNYÁRS BAZSALIKOMPESZTÓVAL
ELKÉSZÍTÉS
- A hagymát megpucoljuk, a többi zöldséget megmossuk, majd a koktélparadicsom kivételével mindegyiket egyforma darabokra vágjuk, majd így teszünk a sajttal is.
- A bazsalikomleveleket egy mozsárba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, az olívaolajat, és pépesre zúzzuk.
- A zöldségeket és a sajtot egyenlően elosztva, ízlés szerinti sorrendben a nyársakra húzzuk, majd az elektromos grillbe helyezve 35 percig sütjük.
HOZZÁVALÓK
- 1 db cukkini
- 1 fej lilahagyma
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 6 db koktélparadicsom
- 15 dkg halloumni sajt
- A pesztóhoz:
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj