Könnyed nyári receptek – „cserkó” befőtt

0

Mit szóltok egy kis cserkó-befőtthöz? Mi imádjuk! 🙂

HOZZÁVALÓK
  • 1.8kgcseresznye
  • üvegenként:
  • 2ekcukor
  • 2szemszegfűszeg
  • 2.5dlforró víz
  • 2.5dlvíz
  • 2ekcukor
  • 2.5dlforró víz
  • 1dbfahéj 

    ELKÉSZÍTÉS

    1. Az egyszerű cseresznyebefőtt előkészítéséhez először az üvegeket sterilizáljuk. (Kimoshatjuk mosogatógépben vagy kifőzhetjük forró vízben.)
    2. A lecsumázott, megmosott cseresznyét a tiszta üvegekbe töltjük, mindegyik tetejére cukrot szórunk, és hozzáadjuk a szegfűszeget.
    3. Forrásban lévő vízzel feltöltjük az üvegeket, frissentartó fóliával befedjük, a tetőket szorosan rácsavarjuk, majd egy kb. 5 literes lábasba állítjuk őket.
    4. A lábast az üvegek 3/4 részéig felengedjük langyos vízzel, a tűzhelyre tesszük, és a forrástól számított 20 percig lefedve, épp csak gyöngyözve főzzük.
    5. Az elkészült befőtteket kivesszük a vízból, szárazra töröljök, majd takaróval, több rétegben betakarva, dunsztban hagyjuk kihűlni (fontos, hogy minél tovább tartsa a meleget). Másnap felcímkézhetjük, és a végleges helyére állítjuk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here