Nem indulhat anélkül a nyár, hogy egy jó kis fagyireceptet ne osztanánk meg! Íme.
- 4dl habtejszín
- 10dkg fehér csokoládé
- 2dkg cukor
- 15dkg tejberizs
- 1tk őrölt fahéj
- 4db ostyatölcsér
ELKÉSZÍTÉS
- 1 dl tejszínt közepes lángon melegíteni kezdünk egy edényben, és mielőtt felforrna, levesszük a tűzről. Beleszórjuk a fehércsokoládét, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Ezután kihűtjük keveréket.
- A maradék tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. A felvert tejszínbe lassan csurgatva belekeverjük a kihűlt fehércsokoládés krémet. Hozzáadjuk a tejberizst, majd alaposan összekeverjük őrölt fahéjjal.
- Egy jól zárható műanyag dobozban a mélyhűtőbe tesszük legalább 5-6 órára, de inkább egy éjszakára. Fogyasztás előtt 15 perccel kivesszük, hogy könnyen adagolható legyen. Tölcsérben tálaljuk.