Hozzávalók
-
500 ml tej
-
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék ((fahéj 0.5 tk szegfűszeg 0.5 tk szegfűbors 1 tk gyömbér 1 tk szerecsendió))
-
250 g étcsokoládé
-
2 ek barna cukor
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
1 púpozott ek étkezési keményítő
-
1 csipet só
-
100 g kanadai sütőtök (megsütve, belseje kikaparva)
-
300 g tejszínhab (tetejére nyomva)
-
50 csipet étcsokoládé (reszelve a tetejére)
-
4 db fahéj (dekorációnak)
Elkészítés
- Egy nyeles lábasban keverjük össze az összes hozzávalót. Közepes lángon addig melegítsük, amíg kissé forrni kezd. Keverjük el habverővel, amíg megolvad, fényes lesz, és kissé besűrűsödik, ez kb. 2-3 perc.
- Bögrékbe szervírozzuk, nyomjunk rá tejszínhabot, és reszeljünk rá étcsokoládét. 1-1 fahéjrúddal díszítsük, majd azonnal tálaljuk.
nosalty.hu