Októberben lesz a lomtalanítás kerületünkben – Térkép, időpontok a cikkben

0

Az FKF tájékoztatása szerint kerületünkben idén október 2-16. között lehet kikészíteni a lomokat a lomtalanításhoz. Az FKF hírlevélben, értesítőlevélben, továbbá társasházak esetében plakáton is tájékoztatja a lakosokat a lomtalanítás rendjéről, illetve a lomok kihelyezésének pontos időpontjáról.

Az FKF arra kéri a lakókat, hogy a tájékoztató anyagokban leírtak szerint, s kizárólag a megjelölt napokon helyezzék ki feleslegessé vált holmijaikat, hogy ne legyen káosz az utcákon. A XVIII. kerületi körzetek és lomkikészítési időpontokat az alábbi térképen nézhetitek meg.

 

 

 

A lomkikészítés dátumának eléréséhez kattints a térképen az egyes körzetekre! A térkép nagyítható, kicsinyíthető a + – gombokkal.

 

 

A lomtalanításkor kizárólag a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek) helyezhető ki a ház elé.

Újdonság, hogy az idei évtől a fahulladékokat elkülönítetten gyűjtik be a lomtalanítás alkalmával. A fából készült lomok szelektív begyűjtése ugyanis lehetővé teszi a hatékony újrahasznosítást, ezért is fontos, hogy a fahulladékokat az egyéb lomoktól elkülönítve helyezzétek ki, hogy azokat az FKF munkatársai – lehetőség szerint külön autóval – el tudják szállítani.

A fahulladékok közé helyezhető: tömör fa, deszka, léc, forgácslap, lapra szerelt bútorok (a bútor részét képező zsanér, kilincs, fióksín, csavarok benne maradhatnak), OSB-lapok, rétegelt lemez, lapra szerelt faláda, rekesz, raklap.

Kérik, hogy a fahulladékok közé ne tegyetek kerti zöldhulladékot, nem lapra szerelt bútort, kárpitozott bútort, egyéb anyagot tartalmazó fahulladékot (pl. rászögelt szövet, ráragasztott tükör), MDF/HDF lapot, fa nyílászárót.

Az FKF a lomtalanítást követően elvégzi az úttest takarítását, ugyanakkor az ingatlan előtti terület és a járdaszakasz megtisztítása az ingatlan tulajdonosának, üzemeltetőjének, használójának kötelessége.

Veszélyes hulladékot se tegyetek a lomok közé, azt ugyanis az FKF nem szállítja el, ott hagyják a helyszínen! Ezért önkormányzatunk október 19-én, szombaton 9 és 13 óra között lakossági veszélyeshulladék-gyűjtési akciót szervez a kerület több pontján.

 

(ittlakunk.hu