Hozzávalók
- 1fejfejes káposzta
- olaj
- 1fejvöröshagyma
- 3gerezdfokhagyma
- 0.5kgdarált sertéshús
- 15dkgrizs
- paprikakrém
- só
- bors
- pirospaprika
- ételízesítő
- 0.5lpasszírozott paradicsom
- A tálaláshoz:
- tejföl
Elkészítés
- A káposztát megtisztítjuk, majd a torzsáját kivágjuk. Forró vízben feltesszük főni. Ha már elkezd puhulni, leveleire szedjük.
- Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
- A darált húshoz hozzáadjuk a száraz rizst, ízlés szerint a paprikakrémet, sót, borsot, pirospaprikát és ételízesítőt. Majd a fonnyadt hagymákat is hozzáöntjük, és az egészet összekeverjük.
- A káposztaleveleket elfelezzük, majd megtöltjük a darált húsos töltelékkel. (Ha vannak olyan levelek, amiket nem akarunk betölteni, mert nem olyan szépek, összevágjuk, és a fazék aljára tesszük.)
- A betöltött káposztákat a fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd 20-30 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot. Az egészet összeforraljuk. Ha elkészült, tejföllel kínáljuk.