Szabolcsi töltött káposzta KARÁCSONYRA

0

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát megtisztítjuk, majd a torzsáját kivágjuk. Forró vízben feltesszük főni. Ha már elkezd puhulni, leveleire szedjük.
  2. Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
  3. A darált húshoz hozzáadjuk a száraz rizst, ízlés szerint a paprikakrémet, sót, borsot, pirospaprikát és ételízesítőt. Majd a fonnyadt hagymákat is hozzáöntjük, és az egészet összekeverjük.
  4. A káposztaleveleket elfelezzük, majd megtöltjük a darált húsos töltelékkel. (Ha vannak olyan levelek, amiket nem akarunk betölteni, mert nem olyan szépek, összevágjuk, és a fazék aljára tesszük.)
  5. A betöltött káposztákat a fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd 20-30 percig főzzük.
  6. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot. Az egészet összeforraljuk. Ha elkészült, tejföllel kínáljuk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here