9 spórolós tipp, amit jól jön majd süteménysütéskor

0

9 spórolós tipp, amit jól jön majd süteménysütéskor – a mindmegette.hu jóvoltából:
Most, hogy még alaposabban meg kell néznünk, hogy mire, mennyit költünk, olyan
spórolós, újrahasznosítós tippeket hoztunk, amiket sütéskor kiválóan lehet
alkalmazni!

1. A süteményhez és desszertekhez otthon is készíthetsz tortareszeléket:
érdemes táblás étcsokoládét venni, és otthon lereszelni.

2. Ha megpörkölöd a diót, mogyorót, ízük erőteljesebb lesz, ezért kevesebb is elég
ugyanannyi süteményhez.

3. A narancs héját a fehér húsától tisztítsd meg, majd a sárga részt szárítsd meg, apró
darabokra törve kávédarálóban daráld finomra. Sokáig eláll, és sütemények
készítésénél használható tetszés szerint.

4. Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét – salátákba, süteményekbe tökéletes
ízadó komponensek lehetnek.

5. Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét,
és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló,
illetve habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.

6. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott
gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű
edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és
jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé
ízesétéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
 Maradék cukros darált diót vagy mákot nem dobj ki! Tedd alufóliába, a
fagyasztóban hónapokig eláll, nem fagy meg, nem avasodik meg, bármikor
feljavíthatsznvele egy kis maradék tésztát, palacsintát!

7. Madártejet megszaporíthatjuk kevés vaníliás pudinggal. Kevesebb tojásból, vagy
maradék tojásfehérjéből is kiadós lesz!

8. Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha
szükséged van rá, néhány órával felhasználás előtt tedd ki a szobahőmérsékletű
konyhába.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here