Korábban írtunk már a 18. kerület egyik büszkeségéről, Mosolyka Fannyról, aki nemcsak népszerű írónő lett, hanem saját filmmel jelent meg a mozikban, sőt, elindította a Mosolyka Flow márkát, mely vegán étel- és italforgalmazással foglalkozik.
Megmutatunk nektek néhány receptet, melyeket ti is ki tudtok próbálni az otthon melegében.
Házi kenyér / zsemle alap
(gluténmentesen is)
Hozzávalók
- 1,5 bögre kölesliszt
- 1 bögre csicseriborsóliszt
- 1 bögre barnarizsliszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál utifű maghèj
- 1 evőkanál só
- 4 evőkanál citromlé
- 3,5 bögre víz
- Szezámmag a tetejére (nélküle is működik)
Recept
Ha az alapanyagok közül valamelyik van itthon, de nem liszt, – például egész köles azt leőrlöm/darálom MiniMukival, azaz Thermomixel, de kávédarálóval is megy, csak hosszabb idő. Ìgy totál friss a liszt, de már nálunk is kapható lisztként is a hozzávalók többsége, ha nincs otthon csodaMuki, vagy semmi kedved darálgatni.
Majd a liszteket és a többi száraz alapanyagokat összekeverem végül a citromlé és víz, majd mehet előmelegített 180 fokos sütőbe egy szilikonos vagy sütőpapíros tepsibe/jénaiba a palacsinta tészta sűrűségű, de folyós massza. Akár megszórva szezámmaggal vagy amit csak van itthon a teteje, de mehet bele napraforgómag és más magok is egészben – 60-70 percre.
Nem kell dagasztani, gyúrni!
Figyeljétek, próbálgassátok. Nekem 3. alkalomra lett tökéletes. Kívül ropogós, belül puha. Nincs fehérkenyèr íze és állaga, mégis ízlik nekünk és még fehérjèben, proteinben is gazdag. Pirítósnak is tökéletes.
Ha kérdés van bátran írjátok – hello kukac mosolykaflow pont hu , menni fog!
(mosolykaflow.hu)