Rég főztünk már Mosolykával, egészségesen! Mit zsóltok egy vegán csicseriborsós omletthez? Mi a kuckózós őszi napokra készülünk már, amikor sokkal többet szoktunk főzőcskézni, mint nyáron.
Csicseriborsó omlett (gluténmentesen is)
Hozzávalók:
- 1 bögre Mosolyka Flow gluténmentes csicseriborsó liszt
- 1 mokkáskanál só
1,5 mokkáskanál kurkuma (ettől lesz sárga)
- 1 mokkáskanál sütőpor (vagy Mosolyka Flow szódabikarbóna és egy evőkanál citromlé)
- 1,5 mokkáskanálnyi fekete só (ettől lesz kénes, azaz tojásos illata, ahogy vízhez ér, de ha nincs elhagyható)
- 1 evőkanál Mosolyka Flow gluténmentes útifű maghéj
- 1 hagyma kockára vágva
- 1 sárgarépa lereszelve
- 3/4 bögre víz
- Bármi tehető bele, amit egy omlett, rántottába is korábban tettünk volna. (paprika, paradicsom, cukkini, petrezselyem, karalábé, stb…)
Recept:
Az alapanyagokat összekeverjük és 3-4 percig állni hagyjuk. Valamivel sűrűbb masszát kell kapnunk, mint egy amerikai palacsinta. Ha ehhez szükséges még víz, vagy csicseriborsó liszt tegyünk hozzá. Ezt ki kell tapasztalni, mert függ az adott alapanyag nedvszívó képességétől. Majd kevés olajjal kikent ragadásmentes serpenyőben, palacsintasütőben kisütsük mindkét oldalát néhány perc alatt. Javaslom, hogy az elején kisebb tenyér adagokat tegyünk a serpenyőbe, mert könnyebb megfordítani, de később már egész nagyobb amerikai palacsinta méret is mehet. Hozzá friss zöldségek és gluténmentes kenyérke tökéletesen illik.