GESZTENYÉS TEJSZÍNES KOCKA
HOZZÁVALÓK
A piskótához:
- 6db tojás
- 12dkg cukor
- 14dkg liszt
- 12g sütőpor
- 20dkg gesztenyemasszaA krémhez:
- 3dl tej
- 1tasak vaníliás pudingpor
- 3ek cukor
- 25dkg gesztenyemassza
- 2dl tejszín
- 1ek rum
A tetejére : - 2dl tejszín
- 1tasak habfixáló
- 5dkg gesztenyemassza–>
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd egy 20×30 cm – es nagyságú tepsibe sütőpapírt feltetünk.
- A piskótához 3 db tojást szétválasztunk, a fehérjéket 6 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgájákat.
- Ezután 7 dkg liszetet összekeverünk 6 gramm sütőporral, majd hozzáforgatjuk a tojásos masszához, és beleszórunk 10 dkg, nagylyukú reszelőn lereszelt gesztenyemasszát.
- A masszát a tepsibe simítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük. Így elkészítünk és megsütünk még egy lapot.
- A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük.
- A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a villával összetört gesztenyét, a rumot és sima krémmé keverjük.
- A tejszínt habbá verjük, majd összeforgatjuk a gesztenyés krémmel.
- A krém 3/4-ed részével betöltjük a lapokat, a maradékot pedig a piskóta tetejére kenjük.
- A tejszínt a fixálóval habbá verjük, majd tetszőlegesen kidíszítjük vele a sütemény tetejét, megszórjuk reszelt gesztenyemasszával és 3 – 4 óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.