Nyáreleji receptek, a nyár ízei – TEJFÖLÖS CSERESZNYELEVES VILLÁMGYORSAN

0

Hogyha a nyáreleji napos délutánokat egy ízvilággal kellene leírni, akkor mi a meggy- vagy cseresznyelevest választanánk. És Ti? Írjátok meg kommentben!

TEJFÖLÖS CSERESZNYELEVES VILLÁMGYORSAN

HOZZÁVALÓK
  • A leveshez:
  • 50dkg magozott cseresznye
  • 1rúd fahéj
  • 1tk egész szegfűszeg
  • 2szelet citrom
  • 9dkg cukor
  • 1csip
  • A habaráshoz:
  • 2dltejföl
  • 2ek liszt

ELKÉSZÍTÉS

    1. A ös cseresznyeleves elkészítéséhez egy lábosba öntjük a kimagozott cseresznyét. Hozzáadjuk a leves többi hozzávalóját és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Felforraljuk.
    2. A habaráshoz a lisztet kikeverjük a lel, majd adunk hozzá 1-2 merőkanállal a forró cseresznyeléből, ezzel is csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here