Hogyha a nyáreleji napos délutánokat egy ízvilággal kellene leírni, akkor mi a meggy- vagy cseresznyelevest választanánk. És Ti? Írjátok meg kommentben!
TEJFÖLÖS CSERESZNYELEVES VILLÁMGYORSAN
- A leveshez:
- 50dkg magozott cseresznye
- 1rúd fahéj
- 1tk egész szegfűszeg
- 2szelet citrom
- 9dkg cukor
- 1csip só
- A habaráshoz:
- 2dltejföl
- 2ek liszt
ELKÉSZÍTÉS
-
- A ös cseresznyeleves elkészítéséhez egy lábosba öntjük a kimagozott cseresznyét. Hozzáadjuk a leves többi hozzávalóját és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Felforraljuk.
- A habaráshoz a lisztet kikeverjük a lel, majd adunk hozzá 1-2 merőkanállal a forró cseresznyeléből, ezzel is csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest.