Legesleg téli receptek – 3. rész – Íme a klasszikus forralt bor receptje

0
Ameddig tart a tél, mi szeretnénk kimaxolni a tipilkus téli ételek-italok fogyasztását, és hagyni, hogy ezeken keresztül a kuckózós hangulat beköltözzön az életünkbe… Íme a klasszikus forralt bor receptje. :)HOZZÁVALÓK

  • 3dl víz
  • 6ek cukor
  • 1rúd fahéj
  • 6szem szegfűszeg
  • 7.5dl vörösbor
  • 3dbcitromkarika
  • 3db narancskarika
    ELKÉSZÍTÉS

    1. A vizet egy fazékban felmelegítjük a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel kb. 5 perc alatt.
    2. Egy külön edényben a vörösbort is felmelegítjük, aztán ebbe beleszűrjük az előzőleg elkészített fűszeres szirupot.
    3. Végül és narancskarikákat dobunk a forralt borhoz, 2-3 percig még főzzük, aztán elzárjuk alatta a gázt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here