Boldog decembert! Indul karácsonyi receptek rovatunk!

0

Mit szóltok hozzá, ha mutatunk néhány szuper karácsonyi receptet? Lesz a csapatunk minden tagjától valami személyes ajánlás a nagyszülői kincsek közül, első körben azonban egy klasszikus kacsacombbal kezdünk! 🙂

ÜNNEPI KACSACOMB VÖRÖSBOROS MEGGYEL

ELKÉSZÍTÉS

  1. A kacsacombokat megtisztítjuk, megformázzuk, majd bedörzsöljük sóval, borssal, barna cukorral és állni hagyjuk, ameddig előkészítjük a többi hozzávalót.
  2. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk, majd rusztikus darabokra vágjuk.
  3. Egy mély tepsibe belefacsarjuk a narancslevet, majd ráhelyezzük a kacsacombokat és köré rendezzük a hagymákat, gyömbért, és rozmaringot.
  4. A zsírt rákanalazzuk, majd lefedjük a tepsinket alufóliával és lassan, 90 fokon 8 órán vagy akár egy egész éjszakán át lassan sütjük, szaknyelven konfitáljuk.
  5. Amikor letelt az idő, kivesszük a kacsacombokat egy lapátkanál segítségével a zsírból, egy olyan tepsire, amin majd készre akarjuk sütni és azon hagyjuk kihűlni. Akár hűtőbe is tehetjük és csak a következő 1-2 napban fejezzük be frissen.
  6. Mikor eljön az idő az evésre, a tepsit kivesszük a hűtőből és egyszerűen csak betesszük a sütőbe 200 fokra és ropogósra sütjük, majd frissen fogyasztjuk!
  7. A meggymártáshoz a konzerves meggyet leszűrjük, vagy a fagyasztott meggyet kiolvasztjuk, majd átnézzük egyesével, hogy ne legyen benne mag.
  8. A meggyet sóval, borssal, vörösborral felforraljuk. A keményítőt kis vízzel elkeverjük és gyorsan hozzáadva a mártásokhoz besűrítjük vele azt.
  9. Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről és a vajat, mézet elkeverjük benne. Fogyasztható azonnal, vagy visszamelegítve is!

HOZZÁVALÓK

A meggyhez:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here