Tom Cruise titkos spagettijének a Gloriett-lakótelepen is van párja

0

Talán sokan még rajongói közül sem hiszik el, hogy Tom Cruise már hatvan felett jár. De vajon mi lehet a titka? Az biztos, hogy az étkezésnek fontos szerepe van, a világhírű filmsztár közismert arról, hogy a forgatások alatt kínosan ügyel az egészséges táplálkozásra. Emellett pedig kedveli a mediterrán ételeket, különösen az olasz konyháért rajong, olyannyira, hogy olykor maga is fakanalat ragad.

A híres amerikai talk-show műsorvezető, Oprah kérésére azt is elárulta, van egy titkos
receptje, amely révén magát a carbonara királyának is szokta félig viccesen nevezni.
De nézzük, miből is áll össze Tom Cruise spagetti carbonarája! Receptje szerint kell bele egy kevés olívaolaj a serpenyő aljára, 2 gerezd darált fokhagyma, 1 apróra vágott hagyma, 8-12 vastag szelet olasz szalonna, 4 tojás, 2 csomag jó minőségű olasz spagetti valamint 2 csésze reszelt parmezán sajt.

 

Az olasz konyha szerelmesei rögtön kiszúrhatják, hogy ez bizony valóban nem a klasszikus spagetti carbonara, bár való igaz, hogy ennek az ételnek Itáliában is több változata ismert. Azonban például olívaolajat éppen ebbe az ételbe nem tesznek az olaszok – bár a konyhaművészetük alapja -, hiszen az olasz szalonna zsírja önmagában is elég „kenőanyagot” biztosít a serpenyőnek. Mindegy, a Koktél, az Esőember vagy épp a Top Gun sztárjának receptjében azért szerepel.

De hogyan is készül Tom Cruise spagettije? Egy serpenyőben keverjük össze a kevés olívaolajat, a 2 gerezd darált fokhagymát, az apróra vágott hagymát és a kis négyzetekre vágott olasz szalonnát. Körülbelül fél órán át süssük, de arra figyeljünk, hogy az olívaolaj ne forrjon fel.

Vegyünk elő egy másik tálat, amiben felverünk 4 tojást sok sóval és frissen őrölt borssal.
Forraljunk fel egy lábasban sós vizet. Mindkét csomag spagettit olasz módra, azaz al dente főzzük, leszűrjük, és azonnal hozzáadjuk a tojásos keveréket a tésztához. A titok: a tojást valójában a még forró tészta főzi meg! Ellenőrizzük, hogy a tojás már biztosan megfőtt, ezután alaposan keverjük össze a tésztával, majd öntsük hozzá a serpenyőből a szalonnás-hagymás összetevőt. Szórjuk meg parmezánnal, és kész is!

Persze nem muszáj Itáliáig vagy Olaszországig menni, hogy igazán finom tésztára leljünk, elég a Szent Lőrinc- és a Gloriett-lakótelepig, amelynek Fidesz-KDNP színeiben induló képviselőjelöltje, Csorvási László Ábel, maga is a Gloriett egyik társasházában él már harminc éve. Csorvási László Ábel közismert arról, hogy kifejezetten szeret főzni – barátai és ismerősei nagy örömére. Nemrégiben az egész ország megismerhette, hiszen a TV2 Séfek séfe műsorában is szerepelt. Mint lapunknak elárulta, négy gyermeke nagy kedvence éppen egy tésztaétel, a különleges sajtos-gombás spagettije.

A jó humorú, a közösségért mindig tenni kész ember nagyobb léptékben is főzött már nem egyszer, jótékonysági rendezvényeken évtizedek óta készít ételt akár 200-300 embernek is, persze itt többen dolgoznak a „keze alá”. A vegyész végzettségű Csorvási László Ábel azt is megosztotta velünk, nem csak Tom Cruise-nak, neki is van egy különlegessége, mégpedig az édesanyjától örökölt húsleves receptje. Ennek a kulináris műremeknek, amelynek családja és baráti társaságának egyetlen tagja sem tud ellenállni, az a titka, hogy „minden benne van, aminek benne kell lennie”!

Többféle húsbólkészül, és külön még csont is kerül bele, attól lesz igazán zamatos és ízletes.

mizu18.hu

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here